VIENNA UNX022-04 BROWN

 • Pris inkl. stel med blue light glas uden styrke.
 • Stel og glas med glidende overgang  og blue light  behandling  fra 1745 kr.

 

Med enkeltslebne glas

kr.695.00

Med progressive glas fra DKK 1745

Mere om produktet

Vores Vienna kollektion er kvalitets  briller fra Østrig, et brand hvor kvaliteten er i top og hvor designet er enkelt og tidsløst.   Alle blue light glas uden styrke til vores Vienna briller i bluelight kategorien leveres med MR8 letvægts glas, så er du også 100% beskyttet imod UV stråler.

Hvad er blue light?

Synligt lys indeholder et spektrum af bølgelængder og energi. Blåt lys er den del af det synlige lysspektrum, der indeholder den højeste energi.

På grund af sin høje energi har blåt lys mere potentiale til at forårsage skade på øjet end andet synligt lys.

Digitale elektroniske enheder udsender blåt lys, der kan forårsage øjenbelastning og kan føre til øjenproblemer over tid.

Det blå lys spektrum

Blåt lys varierer i bølgelængde og energi fra 380 nm til 500 nm. Omkring en tredjedel af alt synligt lys er blåt lys.  Blåt lys er yderligere kategoriseret i disse (høj energi til lav energi) undergrupper:

Violet lys (ca. 380-410 nm)

Blåviolet lys (ca. 410-455 nm)

Blå-turkis lys (ca. 455-500 nm)

På grund af deres højere energi er violette og blåviolette stråler mere tilbøjelige til at skade øjet. Af denne grund kaldes disse stråler (380-455 nm) også “skadeligt blåt lys.”

Fakta om blåt lys

For bedre at forstå risiciene og fordelene ved blåt lys er her et par ting, du bør vide:

 1. Blåt lys er overalt.Sollys er den vigtigste kilde til blåt lys. Det meste af din eksponering for blåt lys sker, når du er udenfor om dagen. Men der er også kunstige kilder til blåt lys – herunder computer, mobilskærme, lysstofrør og LED-lys.
 2. Blåt lys får himlen til at se … blå ud. Blå lysstråler spreder sig lettere end andre synlige stråler, når de rammer luft og vandmolekyler i atmosfæren. Denne større grad af spredning af blåt lys er det, der får en skyfri himmel til at se blå ud.
 3. Nethinden er modtagelig for blåt lys. Hornhinden og linsen er effektive til at blokere UV-stråler fra at nå den lysfølsomme nethinde bag ved øjeæblet. Men næsten 100% af synligt blåt lys med høj energi passerer gennem disse strukturer og når nethinden.
 4. Blåt lys kan øge risikoen for makuladegeneration. Det er vigtigt, at blåt lys når nethinden. I laboratorieundersøgelser har blåt lys vist sig at være skadeligt for lysfølsomme celler som dem vi har i nethinden. Skaden ligner den, der forårsages af makuladegeneration, som kan føre til permanent synstab. Mere forskning er nødvendig for at bestemme, hvor meget blåt lys fra sollys og digitale enheder er ”for meget” blåt lys for nethinden. Men mange øjenlæger udviser bekymring. Det er muligt, at eksponering af blåt lys fra omfattende brug af digitale enheder kan øge en persons risiko for makuladegeneration senere i livet. Indtil langvarige befolkningsundersøgelser kan udføres, er det dog for tidligt at fastslå fakta.
 5. Blåt lys bidrager til digital øjenbelastning. Blåt lys spredes let og er den første til at komme ud af fokus. Dårligt fokuseret blåt lys reducerer kontrasten og kan bidrage til digital øjenbelastning.
 6. Beskyttelse mod blåt lys er vigtigt efter en grå stæroperation. Grå stær er en uklarhed af den naturlige linse inde i øjet. Under kataraktkirurgi vil din kirurg udskifte din egen uklare linse med en klar intraokulær linse (IOL) for at gendanne dit syn.
 7. Ikke alt blåt lys er dårligt. Langvarig eksponering med højenergi blåt lys kan have risici, mens andet blåt lys er afgørende for et godt helbred. Så 100% beskyttelse mod alt blåt lys er ikke en god ide. Fordelagtigt blåt lys (455-500 nm) øger årvågenhed, hjælper hukommelsen og kognitiv funktion og bidrager til et bedre humør. Fordelagtig blåt lys hjælper også med at regulere døgnrytmen – vores naturlige vågenhed og søvncyklus. Men for meget blåt lys om natten kan forårsage søvnproblemer, træthed i dagtimerne og helbredsproblemer. Briller med glas som filtrerer skadeligt blåt lys er en nem og praktisk måde at reducere din eksponering overfor blåt lys på. En anden fornuftig ting, er at anvende et blåt lysfilter på skærmene på dine digitale enheder. Disse filtre er tilgængelige til smartphones, tablets og computere i alle størrelser. Har du behov for korrigerende brilleglas, skal du bestille dine glas med antirefleks der filtrerer dele af det skadelige bål lys fra. Hos Netbriller hedder vores blue light antirefleks ”Blue Protect” og kan tilføjes din ordre efter valg af brilleglas. Hvis du bruger Transitions brilleglas, altså glas der skifter fra klare til farvede, har du ikke brug for at bestille antirefleks behandling der beskytter imod blåt lys – I transitions farveskiftende glas, har du allerede beskyttelsen i glasmaterialet.

Prisen er inklusiv

 • Brillestel og etui
 • MR8 Anti blue light glas uden styrke

Mål & Specifikationer

Bredde: 119 mm
Linsebredde: 51 mm
Glashøjde: 34 mm
Næsebro: 15 mm
Stanglængde: 135 mm
Materiale: Acetat
Farve: Brun

Passer stellet ?

  • Mål  fra  yderste højre glaskant til yderste venstre glaskant og tag reference fra dine nuværende briller.

Uden styrke
Med styrke

1. Vælg brille type

Glidende overgang
Afstandsbriller

2. Vælg styrkeværdier

Venstre øje
Højre øje

3. Vælg glas

Standard (+kr.149.00)
Tyndere (+kr.299.00)
Tyndest (+kr.499.00)
Standard (+kr.850.00)
Tyndere (+kr.1,150.00)
Tyndest (+kr.1,550.00)

4. Vælg tilvalg

Ikke farvede glas (+kr.0.00)
Solglas (+kr.300.00)
Farveskiftende glas (+kr.700.00)
Polariserende solglas (+kr.900.00)

Farvevalg

Grå
Brun
Grøn

5. Vælg overfladebehandling

Standard (+kr.0.00)
Endura (+kr.300.00)
Blue Protect (+kr.400.00)
Standard (+kr.0.00)
Endura (+kr.300.00)
Blue Protect (+kr.400.00)
Beskyttelse mod ridser
Glassets hærdning modvirker ridser

Antirefleksbehandling
Dæmper generende reflekser i glasset

Oleofobisk behandling
Afviser vand og smuds og letter rengøring

Antistatisk overflade
Modvirker tiltrækning af støvpartikler

Blue Light beskyttelse
Beskytter mod det skadelige blå lys

UV behandling
Beskytter mod skadelige uv stråler

Produktpris
Tilvalgspris
Total pris